Oslobođen optužbi za pretnje Vučiću

Žarko Đorđević iz Niša pravosnažno je oslobođen optužbi da je pretnjama na "Fejsbuku" ugrozio sigurnost predsednika, u to vreme Vlade Srbije, Aleksandra Vučića.

Ovom odlukom Apelacionog suda u Beogradu koja je danas objavljena na sajtu tog suda, potvrđena je prvostepena presuda beogradskog Višeg suda kojom je Đorđević oslobođen optužbi jer je sud zaključio da optuženi nije izvršio krivično delo.

Međutim, Apelacioni sud, iako je Đorđevića pravosnažno oslobodio optužbi, u obrazloženju navodi da je to učinio jer – nema dokaza da je izvršio krivično delo za koje se tereti a ne zato što delo za koje je optužen nije krivično delo.

Đorđević, za kojeg mediji pišu da je bivši naprednjak, bio je optužen da je 24. juna 2016. godine u Nišu ugrozio sigurnost predsednika Vlade, tako što je na svom profilu na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavio post pod naslovom "Smrt izdajniku Vučiću i petokolonašima!!!".

Nakon toga je stepen i budnost pripadnika obezbeđenja koji su angažovani na neposrednoj fizičkoj zaštiti i obezbeđenju predsednika Vlade, podignuti na najviši nivo, navedeno u predlogu optužbe, ali za koji je sud utvrdio da nije dokazana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво