Braund: Mogu biti osuđeni i članovi aktuelne kosovske vlade

Član nemačke delegacije koja je boravila u poseti Specijalnom sudu za zločine bivše OVK u Hagu, Jirgen Braund, izjavio je da pred tim sudom mogu biti osuđeni i članovi aktuelne kosovske vlade, ali nije precizirao na koga misli, prenosi "Ljajmi".

"Važno je reći da Sud želi da sprovede pravdu prema počiniocima ratnih zločina dok su bili u OVK. U budućnosti, članovi aktuelne vlade na Kosovu takođe mogu biti osuđeni", rekao je Jirgen Braund.

Nemački zvaničnici koji su u sredu posetili Specijalna veća suda u Hagu pripadaju nemačkoj Komisiji za ljudska prava i humanitarnu pomoć, prenosi Kosovo onlajn.

U haškom sudu primila ih je predsednica suda Ekaterina Trendafilova koja je rekla da je zahvalna na pomoći Nemačke toj instituciji. Navela je da će Specijalni sud biti nezavisan, da će sprovoditi poštena, nepristrasna i bezbedna suđenja.

Istovremeno, optužnice se potvrđuju i njihov broj se povećava, podseća Ljajmi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво