Zaplenjeno 77 kilograma heroina, uhapšena kriminalna grupa

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici policije zaplenili 77 kilograma čistog heroina i uhapsili tročlanu organizovanu kriminalnu grupu.

"Pripadnici Uprave kriminalističke policije nastavljaju sa sjajnim rezultatima i beskompromisnom borbom protiv trgovine narkoticima. Potvrda toga je i današnja akcija u kojoj su pripadnici policije zaplenili čak 77 kilograma najčistijeg heroina i uhapsili tročlanu organizovanu kriminalnu grupu, koja se sumnjiči da je distribuirala heroin širom naše zemlje", rekao je Stefanović, saopštava MUP.

Vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na više od 5.000.000 evra, a policija je tokom ove akcije oduzela i više skupocenih automobila.

"Moram da napomenem da ljudi iz policije iz godine u godinu beleže sve bolje rezultate u zapleni narkotika, a samo ove godine oduzeli su više od šest tona, uz rekordne količine zaplenjenog heroina", istakao je ministar.

On je zahvalio svim pripadnicima policije koji su odlučno stali u zaštitu građana Srbije od ove velike pošasti, koja postoji u čitavom svetu, a pre svega ljudima iz Uprave kriminalističke policije koji prednjače u ovoj borbi.

"Nikada nećemo stati u beskompromisnoj borbi protiv svih trgovaca narkotika", poručio je Stefanović.

MUP je saopštio da su uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe i da je uz 77 kilograma heroina zaplenjeno i pola kilograma kokaina.

"Uhapšeni su vođa kriminalne grupe M. N. (1982) i članovi S. N. (1982) i V. C. (1966), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju. 

Sumnja se, kako se ističe u saopštenju, da je grupa u prethodnom periodu drogu nabavljala iz Turske, a potom je distribuirala širom Srbije. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво