Kadri Veselji u decembru pred Specijalnim sudom

Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji dobio je poziv da se početkom decembra pojavi pred Specijalnim sudom za zločine Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu.

Nekadašnji šef obaveštajne službe OVK, Kardi Veselji, sledeći je u dugom nizu bivših komandanata OVK koje ispituje Specijalni sud za zločine OVK.

Veselji će se pred sudom pojaviti 4. decembra.

"Ceo život sam posvećen dobru Kosova i to sam u potpunosti radio na dobrovoljnoj osnovi i sa najvećom posvećenošću... Ponosan sam što sam bio jedan od boraca za slobodu", rekao je Veselji.

Specijalni sud za zločine koje su tokom rata počinili pripadnici OVK formiran je posle izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, u kojem se navode veze najviših zvaničnika OVK sa ratnim zločinima i organizovanim kriminalom.

Taj sud je do sada ispitao više od 100 pripadnika OVK, uključujući i desetak najvažnijih komandanata te formacije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво