Suđenje Jeličiću odloženo zbog godišnjeg odmora advokata

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, zbog optužbi za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje Marije Lukić, odloženo je u Osnovnom sudu u Kruševcu jer su advokati okrivljenog na godišnjem odmoru.

Ovo je bilo prvo ročište, od kada je zbog različitih nepravilnosti izmešten sudski postupak iz Bruskog suda i prebačen u Osnovni sud u Kruševcu. Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud.

"Kada se radi o jednom predmetu koji treba da se sudi u razumnom roku, ovo je ipak suđenje u nerazumnom roku, bez obzira na opravdanje koje ima sudija da ide na godišnji odmor ili sami branioci. A sa druge strane, ako je javnost toliko uznemirena, onda nećemo dozvoliti da u slučaju predsednika opštine grocka Simonovića ne dolaze branioci. To je pojava koja predstavlja ruganje pravosuđu Srbije", rekao je Borivoje Borović, advokat Marije Lukić.

Na zakazanom ročištu danas u Kruševcu prisustvovali su i predstavnici Američke ambasade a ispred suda okupile su se žene iz udruženja "Peščanik" koje daju podršku Mariji Lukić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво