Ognjen Kuzmić u komi, hitno prebačen u Beograd

Igrač Crvene zvezde i košarkaški reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći na putu Banjaluka–Prijedor u mestu Ramići. Kuzmić je zadobio povrede glave i grudnog koša u sudaru dva automobila, a nekoliko sati nakon nesreće hitno je helikopterom transportovan u Beograd u veštačkoj komi. Iz Urgentnog centra za RTS kažu da je Kuzmić primljen na odeljenje intenzivne nege sa teškim povredama i u teškom zdravstvenom stanju.

Član porodice Ognjena Kuzmića rekao je Srni da su se Kuzmić i njegov prijatelj Bogdan Ilić vraćali sa svadbe iz Novog Grada. Sudarila su se dva automobila marke "porše" i BMV. Kuzmić i Ilić su bili u "poršeu". Saobraćaj na ovoj deonici bio je u prekidu, a normalizovan je oko 8 časova, prenosi RTRS.

Kuzmić je nakon saobraćajne nesreće smešten u Klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Zbog ozbiljnosti povreda je u 11.25 časova helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačen za Beograd.

"Imao je povredu glave, praćenu prelomom obe vilice i kostiju lica. Imao je i povredu grudnog koša, praćenu nagnječenjem pluća i bio je u besvesnom stanju. Ono što je vrlo bitno je da nema krvarenja u mozgu i nema preloma kostiju glave lobanje. Pošto je u besvesnom stanju, takvi pacijenti su uvek životno ugroženi", izjavio je direktor UKC Banjaluka Vlado Đajić.

Iz Urgentnog centra za RTS kažu da je Kuzmić primljen na odeljenje intenzivne nege sa teškim povredama i u teškom zdravstvenom stanju. Navode da se lečenje nastavlja.

Osim Kuzmića teško je povređen i njegov prijatelj Bogdan Ilić koji je takođe bio u "poršeu".

U BMV-u su bili Marko Mijatović (32) iz Prijedora i Dražen Janjanin (30) iz Prijedora i oni su zadobili lakše povrede.

KK Crvena zvezda se javnosti obratila saopštenjem u kojem je istakla da "sa žaljenjem obaveštava srpsku košarkašku javnost da je u nedelju u jutarnjim časovima na magistralnom putu Banjaluka–Prijedor centar našeg kluba i reprezentacije Srbije Ognjen Kuzmić doživeo tešku saobraćajnu nesreću".

Crvena zvezda je navela i da će o daljem toku situacije informisati javnost kada budu prikupili kompletne informacije vodeći računa o privatnosti Ognjena Kuzmića i delikatnosti situacije.

Povređenog Kuzmića odmah su posetili predstavnici Crvene zvezde, a poruke podrške našem reprezentativcu poslali su mnogi košarkaški klubovi i pojedinci.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво