Pritvor osumnjičenom za pretnje televiziji N1 i Jeremiću

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je, na zahtev tužilaštva, pritvor do 30 dana za S. Č. (70) iz Nove Pazove, osumnjičenom da je uputio preteća pisma zaposlenima na Televiziji N1 i predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću.

S. Č. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznao da je pisao i poslao sporna pisma.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor okrivljenom zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saznaje Tanjug.

S. Č. se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Ovaj 70-godišnjak je na saslušanju priznao da je poslao pismo televiziji N1, kao i da je u dva navrata krajem prošle godine poslao pisma Jeremiću na adresu stranke.

Televiziji N1 4. februara stiglo je pismo u kojem se preti da će nastradati novinari te televizije i njihove porodice, a da će zgrada N1 biti dignuta u vazduh.

S. Č. je pisma pisao u svojoj kući u Novoj Pazovi, a ubacivao u poštansko sanduče kod železničke stanice.

U toku dana policija je uhapsila i P. J. (1972) iz Nove Pazove zbog postojanja osnova sumnje da je putem društvene mreže Fejsbuk uputio pretnje predsedniku Pokreta slobodnih građana Sergeju Trifunoviću i glumcu Branislavu Trifunoviću.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво