Na Kosovu pronađen mrtav bračni par

Bračni par Bogdanović pronađen mrtav u selu Kriljevo nadomak Kosovske Kamenice, izjavio je načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić. Dvoje starca, najverovatnije, umrlo prirodnom smrću, rekao portparol KPS-a Ismet Hašani.

Portparol Kosovske policijske službe u Gnjilanu Ismet Hašani rekao je da su Srbi, čija su tela pronađena u porodičnoj kući u selu Kriljevo, najverovatnije umrli prirodnom smrću.

"Jedan međunarodni i jedan kosovski javni tužilac započeli su istragu. Prema informacijama lekara, nema tragova nasilja, pa se pretpostavlja da je dvoje staraca umrlo prirodnom smrću. Dvoje staraca ima preko 70 godina i živeli su sami u selu Kriljevo kod Kosovske Kamenice", rekao je Hašani u izjavi za KiM radio sa lica mesta.

Predsednik opštine Kosovska Kamenica Boban Jevtić ranije je, za agenciju Beta, rekao da su supružnici Bogdan (77) i Stanica (74) Stanković ubijeni i da je o tome obavešten od Kosovske policijske službe koja je blokirala selo i sprovodi istragu.

"Obaveštenje da je dvoje ubijenih staraca jutros nađeno dobio sam iz Kosovske policijske službe, a kako je selo blokirano i niko ne može da mu priđe, nemam nikakvih bližih informacija o tome", rekao je predsednik opštine.

Portparol KPS-a Hašani je kazao da su policiju pozvale komšije staraca, jer su primetili da više od nedelju dana ne izlaze iz kuće.

Hašani: Detalji posle obdukcije 

Hašani nije želeo da odgovori na pitanje KiM Radija da li je čest slučaj da dvoje staraca premine u istom danu prirodnom smrću.

"Nije u pitanju jedan dan, već cela nedelja. Ne želim da iznosim nikakve detalje dok se istraga ne završi", rekao je Hašani.

Regionalni portparol KPS rekao je da očekuje da će tela biti prebačena u Prištinu na obdukciju.

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić je rekao da je dvoje Srba u njihovoj kući pronašao komšija.

Bračni par Bogdanović bili su, po rečima Nikolića, jedini Srbi u ovom selu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво