Jukom: Krivična prijava protiv Milice Đurđević

Komitet pravnika za ljudska prava (JUKOM) podneo je protiv Milice Đurđević iz "Zavetnika" krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom aktivnosti i stavova koje je iznosila o delovanju nevladnih organizacija u februaru i martu ove godine.

Tim povodom Đurđevićeva je saopštila da je po nalogu tužilaštva jutros dala izjavu policiji u svojstvu građanina, u cilju prikupljanja obaveštenja i utvrđivanja istinitosti optužbi navedenih u prijavi.

Đurđevićeva je dodala da podnosioci krivične prijave navode da je podstrekivala diskriminaciju time što je, kako navodi, zatražila da se zaustavi finansiranje antiustavnih NVO iz budžeta Grada Beograda, zatim što je izjavila da "pola grada nema kanalizaciju, ali da se za 'fekalije' Borke Pavićević i Nataše Kandić izdvajaju sredstva".

Takođe jer je održala skup ispred Kuće ljudskih prava i na toj zdradi istakla plakat sa fotografija Nataše Kandić sa natpisom "Nobelova nagrada za izdaju srpskog naroda".

Đurđevićeva tvrdi da u tim radnjama nema elemenata bilo kakvog krivičnog dela, već da je po sredi pokušaj da se ućutkaju i zastraše svi oni koji misle drugačije od pojedinih nevladnih organizacija.

"Stojim iza svake svoje izgovorene reči i tvrdim da je neophodno usvojiti zakonske mere kojima bi se regulisalo njihovo delovanje i transparentnost finansiranja", navela je Đurđevićeva.

Pored ostalog je podsetila da je Nataša Kandić aplaudirala kao počasni gost na skupštini proglašenja takozvane kosovske nezavisnosti, te da za Tužilaštvo to nije bilo krivično delo, dok se u njenom slučaju razmatra postojanje krivične odgovornosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво