MUP najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja

Policija najavljuje niz akcija pojačane kontrole saobraćaja. Tokom 2008. godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo 800 ljudi, a 20.000 povređeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštava da će vršiti pojačano regulisanje i kontrolu saobraćaja, u cilju stvaranja što bezbednijih uslova za odvijanje saobraćaja na svim saobraćajnicama.

Najveći broj saobraćajnih nesreća posledica je vožnje nedozvoljenom ili neprilagođenom brzinom, nepoštovanja prvenstva prolaza, nepropisnog preticanja, nepoštovanja obaveza prema pešacima, ali nisu zanemarljive ni greške pešaka.

"U predstojećem periodu očekuje se odvijanje saobraćaja na pretežno mokrim i klizavim kolovozima, što podrazumeva obavezu vozača da pažljivije voze uz striktno poštovanje pravila saobraćaja, posebno onih koja se odnose na brzinu kretanja, držanje potrebnog odstojanja i poštovanje obaveza prema pešacima", upozorio je MUP.

MUP će od srede do subote pojačano kontrolisati nepoštovanje obaveza vozača prema pešacima, petkom i subotom uveče upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, a nedeljom nepropisna preticanja i nepoštovanje pravila u vezi sa kretanjem pešaka.

Zone pojačane aktivnosti

Prekršaji nedozvoljene brzine kretanja i nepropisnog preticanja aktivnije će se otkrivati na saobraćajnicama kao što su Zrenjaninski, Pančevački, Obrenovački put i Ibarska magistrala.

Otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, posebno u noćnim satima, vršiće se u ulicama oko splavova na Novom Beogradu, Zemunu, Adi Ciganliji kao i užem gradskom jezgru u blizina Kalemegdana.

Kontrola prekršaja koje čine pešaci biće pojačana u centru Beograda - na Trgu Republike i Terazijama i u ulici Jurija Gagarina, a nepoštovanje obaveza vozača prema pešacima u Bulevaru kralja Aleksandra, Ulici Kneza Miloša i Bulevaru Despota Stefana.

MUP je uputio apel vozačima, da striktno poštuju pravila saobraćaja i da svoju vožnju prilagode osobinama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i očekivanom prisustvu pešaka na putevima.

U saobraćajnim nesrećama tokom 2008. godine u Srbiji je poginulo 800 ljudi, a 20.000 je povređeno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво