Suđenje grupi "Pink panter"

Počinje suđenje trojici Srba koji su optuženi da pripadaju kriminalnoj organizaciji "Pink panter", specijalizovanoj za krađu zlatara.

U Šamberiju na jugoistoku Francuske počelo je suđenje Bobanu Stojkoviću, Goranu Dražiću i Draganu Mikiću, koji su optuženi da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili oružane pljačke zlatara u francuskim luksuznim letovalištima i ski-centrima.

U Kurševelu, Kanu, Sen Tropeu i Bijaricu, u periodu od 2001. do 2003. godine, opljačkan je nakit u vrednosti od više od 57 miliona evra.

Mikića optužnica tereti za umešanost u pet pljački, ali će mu se suditi u odstustvu jer je uspeo da pobegne iz pritvora u oktobru 2005. godine.

Francuski mediji navode da je reč o vojnicima iz rata u bivšoj Jugoslaviji, koji su osumnjičeni i za pljačke u Nemačkoj, Austriji i Londonu.

Prema policijskim izvorima oni pripadaju bandi od oko 200 članova, Srba, Hrvata, Crnogoraca, Bosanaca, za kojima tragaju "sve policije sveta".

Na teret im se stavljaju pljačke nakita u vrednosti od 100 miliona evra u periodu od deset godina.

Britanski policajci su ovu kriminalnu grupu nazvali "Pink panter" pošto su 2004. godine pronašli plavi dijamant u kremi, kao u slavnoj filmskoj policijskoj komediji.

Francuski mediji posvećuju veliku pažnju ovom slučaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво