Nemačka preti uskraćivanjem pomoći Kosovu

Nemačka vlada morala je da izvrši pritisak na prištinske vlasti da bi oslobodile trojicu njenih agenata i razmatra zamrzavanje ili ukidanje pomoći toj zemlji, javlja Frans pres. Agenti BND uhapšeni "zbog otkrića dokaza o povezanosti kosovskih vlasti i mafije".

"Ništa nije odlučeno. Ali je tačno da izvršen izvestan pritisak i da takva razmišljanja postoje", rekao je taj izvor Frans presa, potvrđujući time informacije koje danas objavljuje list "Velt am Zontag", gde se kaže da je nemačka vlada morala da izvrši "veliki pritisak" na kosovske vlasti da bi oslobodile trojicu agenata nemačke službe bezbednosti (BND).

Ministar i šef kabineta nemačke kancelarke Tomas de Mezijer pozvao je u utorak kosovskog premijera Hašima Tačija i zapretio da će Nemačka uskratiti pomoć Kosovu zbog ove afere, piše "Velt am Zontag".

Nemačka je odmah iza SAD po pomoći koju pruža Kosovu, pa je tako za 2009. i 2010. obećala 100 miliona evra.

Časopis "Fokus" u tekstu koji će sutra biti objavljen, piše da je povod za hapšenje trojice agenata zaplena notesa sa informacijama o kontaktima "vladajućeg aparata" i mafije.

"Fokus" dodaje da BND smatra da su trojica agenata prikupila "nove informacije" o Hašimu Tačiju, ali list ne navodi detalje niti izvor te informacije.

Kosovske vlasti uhapsile su trojicu nemačkih agenata pod sumnjom da su 14. novembra bacili eksploziv na Međunarodnu civilnu kancelariju  u Prištini.

Nemački agenti pušteni su u petak da se brane sa slobode.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво