Dejan Anđus pred Višim sudom 9. februara

Viši sud u Beogradu zakazao je za 9. februar pripremno ročište u procesu protiv novinara Dejana Anđusa koji se tereti da je iznuđivao novac od jednog biznismena.

Pripremno ročište će u skladu sa zakonom biti zatvoreno za javnost i na njemu će Anđus imati mogućnost da se kratko izjasni o krivici.

Nakon ročišta, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno i na kojem će Anđus moći detaljno da iznese svoju odbranu.

On se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio ćutanjem.

Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo. Bio je uhapšen 30. juna i u pritvoru je proveo nešto više od mesec dana, kada je početkom avgusta pušten da se brani sa slobode.

Novinar, poznat po "britkom jeziku" prema pisanju medija je osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra.

Uhapšen je prilikom navodne primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво