Požar u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, dva radnika povređena

Dva radnika su teško povređena kada je u fabrici "Milan Blagojević – namenska" u Lučanima došlo do požara tehnološkog otpada. Pričinjena je manja materijalna šteta. Povređeni radnici zbrinuti su u čačanskoj bolnici i priprema se njihov transport za Beograd.

Do požara, koji je pričinio manju materijalnu štetu, došlo je oko 19.25 ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva.

U nesreći su povređena dva radnika koja su primljena na intenzivnu negu čačanske bolnice sa teškim telesnim povredama, opekotinama.

Jednom od povređenih radnika opekotine su zahvatile 90 odsto tela, javlja dopisnik RTS-a. 

U bolnici u Čačku pripremaju se da transportuju povređene za Beograd, na Specijalnu kliniku za opekotine. 

Još se ne zna uzrok požara, a kako je RTS-u rečeno, nesreća se dogodila iako su radnici vodili računa o svim bezbednosnim propisima. 

Ministarstvo odbrane navodi da će nadležni organi utvrditi uzroke i okolnosti nastanka vanrednog događaja.

U prethodnoj nesreći u fabrici 25. juna 2012. godine, jedan radnik je povređen usled eksplozije na presi za proizvodnju raketnih goriva.

U istoj fabrici, jedan radnik je povređen u manjem požaru 21. septembra 2011. godine.

Troje radnika je poginulo, a sedam je povređeno u jednoj od najtežih nesreća u "Milanu Blagojeviću", kada je izbio požar 3. decembra 1997.

Preduzeće "Milan Blagojević - namenska" a. d. Lučani deo je odbrambene industrije Srbije i danas u oblasti baruta i eksploziva predstavlja u svetu priznatog proizvođača.

Posluje kao akcionarsko društvo zatvorenog tipa, u kome je 67,78 procenata kapitala u vlasništvu države i ima oko 1.000 radnika.

"Milan Blagojević - namenska" izvozi u 26 zemalja sveta – u Evropu, Aziju, Severnu i Južnu Ameriku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво