Novi napad na Srbe u Kosovskoj Mitrovici, ranjen muškarac

Dvojica muškaraca sa fantomkama napali su nožem Srbina Bogdana Krstića (41) i njegovu nevenčanu suprugu, javlja dopisnik RTS-a. Muškarac je zadobio povrede noge i glave. Nezvanično saznajemo da su napadači vređali oštećene na albanskom jeziku. Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić naredio je obustavu radova u sklopu revitalizacije mosta na Ibru.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je RTS-u da su napadači ušli u objekat u kojem B. K. živi sa nevenčanom suprugom B. G. (48) i da su ih napali noževima.

Bogdan Krstić je zadobio povrede leve noge i glave. On je prevezen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde mu je ukazana pomoć nakon čega je pušten kući. Ne zna motiv koji su napadači mogli da imaju.

"Nikome nisam ni kriv ni dužan, niti sam se zamerio sa nekim", naveo je Krstić i dodao da mu je napadač opsovao "majku srpsku". 

Prema njegovim rečima, jedan napadač je imao tanku bradu i kapuljaču na glavi a drugi je imao kačket i posle napada otišli su prema Ibru.

Policija je izvršila uviđaj, započela istragu i traga za napadačima. Nakon noćašnjeg napada policija je dodatno pojačala svoje prisustvo oko osetljive zone koja razdvaja severni i južni deo Mitrovice.

"Danas je komandi kadar regionalne direkcije policije Mitrovica sever održao nekoliko sastanaka. Podignute su mere bezbednosti, sačinjen je oerativni plan kojim je predviđeno povećano prisustsvo policiijskih službenika, kako uniformisanih, tako i u civilu. Takođe, biće preduzeye i druge mere o kojima ja sada ne bih mogao da govorim", rekao je Željko Bojić, šef regionalne operative na severu Kosova.

Zbog učestalih incidenata oko mosta na Ibru, gradonačelnik severnog dela Mitrovice Goran Rakić je odlučio da budu prekinuti svi radovi u sklopu revitalizacije mosta sa severne strane. Od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa traži da osiguraju bezbednost građanima.

Isti zahtev na iste adrese, upućen je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Incidente je osudio i gradonačelnik južnog dela Mitrovice Agim Bahtiri, ali on se ne slaže sa obustavom građevinskih radova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво