Zaplena cigareta "teška" 120 miliona dinara

U akciji koja je istovremeno sprovedena na teritorijama Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara zaplenjeno je 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zaplena u Srbiji u proteklih desetak godina. Vrednost oduzetih cigareta procenjuje se na više od 120 miliona dinara.

Veći deo cigareta bez akciznih markica i prateće dokumentacije pronađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je deo pronađen tokom transporta u tri automobila i dva kombija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, policija je odredila zadržavanje do 48 sati D. B. (1960) i N. T. (1978) sa područja Beograda, Z. T. (1978) i S. M. (1977) sa područja Šapca i N. V. L. (1974) sa područja Subotice.

Oni će, kako se navodi u saopštenju, u zakonskom roku, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Zbog sumnje za isto krivično delo, protiv još dve osobe, starosti 22 i 47 godina iz Subotice i Beograda, podnete su krivične prijave, u redovnom postupku.

Cigarete i vozila koja su korišćena za transport oduzeti su uz potvrdu.

Kako ističe MUP, tokom prošle godine, koja je takođe bila rekordna kada je reč o oduzimanju nelegalnih cigareta, ukupno je zaplenjeno oko 2.000.000 paklica, što ukazuje da je policija samo u poslednjoj akciji, u jednom danu, ostvarila skoro trećinu prošlogodišnjeg rezultata.

Vrednost oduzetih cigareta procenjuje na više od 120 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво