Pravosnažna optužnica protiv Kosmajca, sledi suđenje

Optužnica protiv Dragoslava Kosmajca i još dvojice optuženih za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari, postala je pravosnažna, pošto je Apelacioni sud odbio sve njihove žalbe, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Apelacioni sud je do daljeg produžio Dragoslavu Kosmajcu meru zabrane napuštanja teritorije Srbije i oduzimanje pasoša, uz obavezu da se svakog 1. u mesecu javlja policiji.

Žalbe branilaca okrivljenih Apelacioni sud u Beogradu je odbio i potvrdio rešenje Višeg suda od 25. jula kojim je potvrđena optužnica protiv Dragoslava Kosmajca, Draga Milidraga i Milana Rapajića, rekla je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić Tanjugu.

U obrazloženju odluke se navodi da je prvostepeni sud pravilno našao da prikupljeni dokazi u toku istražnog postupka potkrepljuju opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret i da nije potrebna dopuna istrage, dodala je Piljić.

Ovom odlukom optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Kosmajca postala je pravosnažna pa bi uskoro trebalo da mu Viši sud zakaže početak suđenja.

Kosmajac se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, Dragi Milidrag za zloupotrebu službenog položaja, a Milan Rapaić za pomaganje u izvršenju tog dela.

Ovo je dopunjena optužnica koja je podignuta protiv Kosmajca, jer je prva optužnica bila vraćena na dopunu istrage u oktobru 2015. godine.

Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra.

Viši sud u Beogradu je u julu pravosnažno odbio optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivično delo poreska utaja, jer je zaključeno da nije izvršio krivično već da je reč o prekršaju.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Kosmajcu je ranije privremeno zaplenjeno dvadesetak lokala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво