Uhapšeni bivši direktori Službenog glasnika

Beogradska policija uhapsila je bivšeg generalnog direktora Službenog glasnika Branka Gligorića i bivšu finansijsku direktorku te firme Vericu Dujović zbog sumnje da su oštetili to preduzeće za 180 miliona dinara.

Bivši direktor Službenog glasnika Branko Gligorić i bivša finansijska direktorka Verica Dujović uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili to Javno preduzeće za 180 miliona dinara, saopštio je MUP.

Dujovićeva sada obavlja funkciju zamenice direktora Penzijsko invalidskog fonda.

Policija ih tereti da su tokom 2005. i 2006. godine istovremenim zaključivanjem štetnih ugovora o realizaciji menica između preduzeća C-market i preduzeća Eko produkt 2002 plasirali 180 miliona dinara sredstava Službenog glasnika iako su znali da menice ne mogu naplatiti.

Ugovor su potpisali bez saglasnosti Vlade Srbije, a novac plasirali bez provere postojanja dužničko-poverilačkog odnosa između C-marketa i Eko produkta 2002, kao i bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja.

Na taj način je Javnom preduzeću Službeni glasnik naneta šteta od 180 miliona dinara.

Gligorić je prošle godine demantovao da je Glasnik izgubio pet miliona evra kupujući nenaplative menice. On je tada izjavio da je Upravni odbor Glasnika zaključo da su svi plasmani bili regularni i finansijski isplativi.

Mediji su prošle godine pisali da je Glasnik 2006. kupovao menice C-marketa od Eko produkta, koji je kasnije trebalo ponovo da ih otkupi uz mesečnu kamatu od 1,3 odsto.

Na taj način bi Eko produkt došao do gotovog novca, a Službeni glasnik bi zaradio ulažući slobodna sredstva u finansijske hartije.

Gligorić je tada objašnjavao da su na isti način menice kupovali i 2005. i da su sve naplatili, a da je to u 2006. onemogućeno odlukom Trgovinskog suda da stopira naplate od C marketa.

Gligorić je bio na čelu Službenog glasnika od 2004. do 2007. godine, kada ga je na toj funkciji zamenio Slobodan Gavrilović.

Pre Službenog glasnika, Gligorić je bio generalni direktor Beogradskog sajma.

Službeni glasnik je za vreme njegovog mandata proglašen za izdavača godine 2006. i 2007. godine.

Ni on, ni Dujovićeva već duže nisu zaposleni u toj firmi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво