Trojica uhapšenih zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su lišili slobode i odredili zadržavanje Miroslavu Mihaljčiću (1952), Milošu Lukiću (1948) i Milisavu Mitroviću (1948) svi iz Beograda, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

 

Osumnjičeni Miroslav Mihaljčić, radeći u svojstvu sekretara Crvenog krsta Beograda, u periodu od februara 2004. do marta 2008. godine zloupotrebio službeni položaj i prekoračio granice svojih službenih ovlašćenja, u nameri da pribavi imovinsku korist dr Milošu Lukiću zaposlenom na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

On je na osnovu nepostojećeg projekta "Briga o zdravlju u zajednici", bez saglasnosti nadležnih organa Crvenog krsta Beograda, kao i direktora Instituta, omogućio doktoru da edukuje i vrši preglede zaposlenih u obrazovnim i državnim ustanovama kao i pribavljanje imovinske koristi u iznosu od pet miliona dinara.

Dr Lukić je nakon održane edukacije i pregleda, javljao Mihaljčiću naziv ustanove, broj i cenu izvršenih pregleda po pacijentu, kako bi on dao nalog finansijskoj službi u Crvenom krstu, da istoga dana dostavi fakturu naznačenoj ustanovi i nakon uplate podizao novac sa blagajne Crvenog krsta.

Kao osnivač i vlasnik građevinske radnje "Novi lik", osumnjičeni Mitrović izvršio je krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što je u periodu od februara 2004. do marta 2008. godine, u dogovoru sa Mihaljčićem, bez sprovedenog postupka predviđenog Zakonom o javnim nabavkama, delimično izvodio građevinske radove, a fakturisao kao da su u celosti izvršeni.

Mihaljčić je potom odobravao fakture, dok ih je Mitrović naplaćivao i tako pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.550.000 dinara

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво