Kneževiću produžen pritvor

Istražni sudija posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, pokrenuo je istragu protiv 12 osumnjičenih za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu. Za sedmoro osumnjičenih, među kojima je i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević određen je pritvor do 30 dana, dok je petoro pušteno da se brane sa slobode.

Knežević je uhapšen zajedno sa još 10 osoba 1. oktobra, a zahtev za sprovođenje istrage tereti ih za više krivičnih dela malverzacija sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu.

Knežević je u toku saslušanja, kako je kazao njegov advokat Krsto Bobot, izneo odbranu "negirajući da je počinio bilo koje delo koje mu je zahtevom za sprovođenje istrage stavljeno na teret".

Bobot je najavio da će, po prijemu rešenja kojim se određuje pritvor Kneževiću, uložiti žalbu.

Istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu doneo je ranije danas rešenje o pokretenju istrage i odredio pritvor do 30 dana vlasniku novosadske agencije za fizičko tehničko obezbeđenje "Gvozden" Uglješi Grguru i službeniku te agencije Vladanu Raciću, osumnjičenima za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, izjavio je njihov advokat Vladan Horovic.

Horovic je precizirao da pritvor nije određen advokatu iz Zranjanina Đorđu Matiću, investitoru iz Beograda Bojanu Selimoviću, preduzetniku iz Beograda Branku Savkoviću i radnicima novosadske agencije "Gvozden" Mirjani Šarenac i Biljani Stajkić.

Horovic je dodao da je istražni sudija pokrenuo istragu i odredio pritvor i Ranku Baboviću koji se nalazi u bekstvu.

On je napomenuo da će advokati na rešenje istražnog sudije kojim je Grguru i Raciću određen pritvor uložiti žalbu u roku od 24 sata od donošenja rešenja.

U zahtevu za sprovođenje istrage Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se osumnjičenima odredi pritvor zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela vezanih za malverzacije sa građevinskim zemljištem.

U saopštenju Specijalnog tužilaštva se navodi da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni izvršili krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita.

Grupa se sumnjiči "za nezakonitosti u postupcima javnih nabavki i davanja u zakup gradskog građevinskog zemljišta i odobrenja za gradnju objekata na području grada Zrenjanina", navodi tužilaštvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво