Kosmajac pušten uz kauciju

Dragoslav Kosmajac, uhapšen 9. novembra u svojoj vili na Zvezdari, danas je pušten iz zatvora pošto je juče uplatio kauciju od 200.000 evra da bi bio pušten da se brani sa slobode.

Više javno tužilaštvo se žalilo na tu odluku, što nije odložilo izvršenje.

Kosmajac se sumnjiči za poresku utaju, zloupotrebu službenog položaja podstrekavanjem, prevaru, protivpravno zauzimanje zemljišta u sticanju sa krivičnim delom falsifikovanja isprava.

Dragoslava Kosmajca je prošlog leta premijer Aleksandar Vučić označio kao navećeg narko-dilera u državi, a u "Beloj knjizi organizovanog kriminala" MUP-a Srbije iz 2001. on se navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Prema nekim podacima, Radna grupa MUP-a koja je bavila istragom o Kosmajcu došla je do podataka koji pokazuju da on samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište u vrednosti od 10,7 miliona evra.

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Srbije Marko Marinković rekao je da ta uprava učestvuje u istrazi protiv Dragoslava Kosmajca, po nalozima tužioca.

"Mi u skladu sa krivičnom prijavom koju je tužilac prihvatio kao osnovanu sa elemenatima izvršenja krivičnih dela, postupamo kao deo državnih organa u istrazi i po nalozima tužioca, jer je tužilac taj koji po krivičnom zakonodavstvu vodi istragu", rekao je Marinković novinarima nakon skupa u Uniji poslodavaca Srbije.

Marinković je novinarima rekao da on ne zna da li je Kosmajac platio kauciju "u kešu".

"Ja ne znam, meni nije dao novac. Nije dao ni Poreskoj upravi, ni Ministarstvu finansija. Kome se uplaćuje taj novac da bi on mogao da se pusti na slobodu? Sudu, znači pitanje je za sud", rekao je Marinković.

Na pitanje novinara da li je čudno da neko u Srbiji može da izdvoji 200.000 evra u kešu, Marinković je rekao da je to njemu "krajnje indikativno".

"Meni jeste indikativno, ako me to pitate, krajnje indikativno, ali možda čovek ima ušteđevinu, možda je zaradio, ja stvarno ne znam čime se on bavi profesionalno, čuo sam za njega iz medija", istakao je Marinković. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво