Читај ми!

Razrešen komandant žandarmerije u Nišu

Komandant žandarmerije u Nišu Senad Koštić razrešen je dužnosti. Podneto sedam krivičnih prijava protiv žandarma koji su pretukli Andreja Vučića i pripadnike obezbeđenja, saznaje RTS.

Komandant žandarmerije u Nišu Senad Koštić razrešen je dužnosti, saznaje RTS.

Podneto je i sedam krivičnih prijava protiv žandarma koji su pretukli Andreja Vučića i pripadnike obezbeđenja, saznaje RTS.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja pretukli su 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.

Da su Andrej i dva pripadnika obezbeđenja dobili ozbiljne povrede potvrdio je istog dana i premijer Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je naveo i da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, da su se izvinili i da ni njegov brat ni dvojica pripadnika obezbeđenja neće goniti pripadnike žandarmerije koji su ih pretukli.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odmah je, u konsultacijama sa komandantom žandarmerije i direktorom policije, naredio sprovođenje istrage kako bi se rasvetlile okolnosti pod kojima je došlo do prekomerne upotrebe sile i prebijanja, a dva dana kasnije suspendovano je pet žandarma niške žandarmerije.

Sam Andrej je dva dana kasnije, demantujući pisanje pojedinih medija o razlozima zbog kojih je došlo do tuče, istakao da su njih četvorica išli ka stanu njegovih roditelja u Krunskoj ulici, da ih je žandarmerija zaustavila, da su uredno pružili lična dokumenta, i da misli da je problem i nastao upravo zbog njihovih legitimacija koje su pružili, a ne zbog toga što su bilo kome bilo šta uradili, ili što nisu postupili po naređenju policije.

"Štampa je pisala da je niški odred žandarmerije poznat po incidentima i zločinima, a neposredno po objavljivanju prvog snimka na kome se vidi kako žandarmi tuku Andreja Vučića objavljeno je i da postoji još jedan snimak na kome se vidi da je policija nastavila da ih tuče i u haustoru", objavio je Tanjug.

"Na osnovu snimka ćemo identifikovati svakog ko je učestvovao u tom incidentu", rekao je Stefanović.

Svoj deo istrage u vezi sa prebijanjem premijerovog brata obavili su i Vojna policija i Vojnobezbednosna agencija.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво