Saniran naftovod u Pančevu

Iz oštećenog naftovoda u selu Jabuka kod Pančeva, koji je juče probušen u pokušaju krađe, više ne curi sirova nafta. Svi ventili su zatvoreni i nema opasnosti po građane. U toku noći mesto su obezbeđivali vatrogasci i policija.

Maja Lončar, portparolka preduzeća "Trans nafta" , iz čijeg je naftovoda iscurelo oko 900 kubika nafte, izjavila je da je policija završila uviđaj i da je naftovod verovatno probušen zbog krađe. Prema njenim rečima na vreme je sprečena ekološka katastrofa a sanacija, koja je u toku, biće završena za nekoliko dana.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine takođe je potvrdila da je do izlivanja nafte došlo jer je naftovod probušen, što je ustanovljeno otkopavanjem zemljišta.

Preduzeće "Trans nafta" angažovalo je stručne ekipe Naftagasa koje su počele sanaciju cevovoda, navodi se u saopštenju Republičke inspekcije, a u ataru sela Jabuka, u pančevačkoj opštini, gde je nafta iscurela, nema opasnosti po stanovništvo.

U preduzeću "Trans nafta" prvo je uočen gubitak nafte transportovane podzemnim cevovodom iz Hrvatske, do rafinerije nafte Pančevo.

Nadležni organi će utvrditi koliko nafte se izlilo u zemljište i koja količina nafte je ukradena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво