Bivši vicekonzul ponovo u pritvoru

Istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu ponovo je doneo rešenje o određivanju pritvora bivšem vicekonzulu Srbije u Njujorku Igoru Miloševiću, odlučujući po nalogu krivičnog vanraspravnog veća da adekvatno obrazloži osnove za pritvor.

Veće je ukinulo u petak rešenje o određivanju pritvora Miloševiću, ali ne i pritvor, odlučujući po žalbi njegovog advokata Milana Zindovića i vratilo predmet istražnom sudiji na ponovno odlučivanje.

Istražni sudija odredio je i danas kao i prošlog četvrtka pritvor Miloševiću zbog postojanja "osobitih okolnosti" koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u toku istrage mogao uticati na svedoke, odnosno koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Miloševićev branilac Milan Zindović izjavio je Tanjugu da će i na novo rešenje izjaviti žalbu u toku sutrašnjeg dana, o kojoj će KV veće ponovo odlučivati u roku od 48 sati, jer ne stoje razlozi koje je istrazni sudija naveo u obrazloženju svog rešenja o pritvoru.

Istražni sudija u četvrtak rano ujutru odredio je pritvor do 30 dana Miloševiću i pokrenuo istragu protiv njega zbog sumnje da je Miladinu Kovačeviću, kome su američke vlasti oduzele pasoš, izdao privremenu putnu dozvolu.

Rešenja o sprovođenju istrage tereti Miloševića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanja službene isprave.

Protiv Miloševića je ranije pokrenut disciplinski postupak u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i on je opozvan sa funkcije vicekonzula.

Za Kovačevićem, koji je sa tom putnom ispravom prešao u Srbiju, izdata je međunarodna poternica Interpola, jer ga američke vlasti traže zato što je u jednom studentskom baru u Bingamtonu, tokom tuče naneo teške telesne povrede Brajanu Štajnhaueru, 4. maja ove godine.

Kovačević je uhapšen posle tuče i oduzet mu je pasoš, kako ne bi mogao da napusti SAD, ali je njegova majka platila kauciju od 100.000 dolara.

Po izlasku iz pritvora, Kovačević je sa privremenom putnom ispravom koju mu je izdao konzulat Srbije u Njujorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво