NATO tražio Mladića u Rogatici

Pripadnici snaga NATO-a, u saradnji sa Haškim sudom, pretražili su jutros stambeni objekat Petra Ješića u Rogatici, zbog sumnje da je povezan sa mrežom pomagača ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Pretraga objekata sprovedena je da bi bile pronađene dodatne informacije o Mladiću, u okviru napora da on bude lociran, potvrđeno je iz NATO štaba u Sarajevu.

O akciji je bila upoznata i lokalna policija, koja je bila na licu mesta.

Imovina Ješića, penzionisanog pukovnika VRS, pretražena je u skladu sa ovlaštenjima NATO snaga da podrže Haški tribunal u nastojanju da privedu osumnjičene za ratne zločine i spada u zakoniti mandat međunarodnog bezbednosnog prisustva u BiH u okviru Opšteg okvirnog sporzuma za mir koji je odbrio Savet bezbednost UN.

U saopštenju štaba NATO-a se podseća da svako ko poseduje i prosledi informacije koje bi mogle dovesti do lociranja, hapšenja i izvođenja pred lice pravde haških begunaca može za to biti nagrađen.

"Nagrada u visini od pet miliona dolara mogla bi da bude isplaćena za preostalu dvojicu haških optuženika, Mladića i Gorana Hadžića", navedeno je u saopštenju.

Ješić, čiju kuću su jutros pretresli vojnici NATO snaga u BiH tokom rata bio je u Komandi za pozadinu pri Glavnom štabu VRS, čije sedište je bilo u Crnoj Rijeci, kod Han Pijeska.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво