Uhapšeni zbog falsifikovanje studentskih markica

Beogradska policija uhapsila je Milana S. (23) i Miloša S. (23), koji nemaju prijavljeni boravak u Beogradu, zbog osnovane sumnje da su falsifikovali i prodavali studentske mesečne markice za prevoz GSP "Beograd".

Policija ih sumnjiči za izvršenje više krivičih dela "falsifikovanje znakova za vrednost u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist", u periodu od 2006 - 2008. godine, na teritoriji Beograda.

Milan S. je osumnjičen da je u iznajmljenom stanu, na svom računaru uz pomoć skenera i štampača, izradio za sada neutvrđeni broj falsifikovanih studentskih mesečnih markica za prevoz GSP "Beograd.

Falsifikate je izradio tako što je na originalnu studentsku markicu koju je skenirao, a potom štampao, lepio originalne holograme sa originalnih karti za jednu vožnju, navedeno je u saopštenju.

Falsifikovane markice je prodavao za iznos od 100 do 200 dinara, po komadu, (20 - 100 komada mesečno) osumnjičenom Milošu S. koji ih dalje preprodavao studentima i drugim nepoznatim osobama ispred studentskih domova "Košutnjak" i "Karaburma" u Beogradu, za iznos od 300 dinara.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog Milana S. pronašla računar, skener i štampač, kao i više falsifikovanih markica za mart, april, jun i jul ove godine, odštampanih na papiru, kao i više poništenih karata za jednu vožnju u gradskom prevozu.

Prilikom kontrole putnika u autobusu na liniji broj 95, kontrolori GSP "Beograd" su kod jednog putnika pronašli falsifikovane studentske mesečne markice za prevoz ( za jul, jun, maj, mart, februar ove godine).

Daljim radom je ustanovljeno da je više osoba učestvovalo u kupovini i nabavljanju falsifikovanih markica, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво