Читај ми!

Uhapšeni Novaković i Matijević

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su osam osoba zbog sumnje da su oštetile grad Novi Sad za oko 1,3 miliona evra. Među njima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, funkcioner DS-a Borislav Novaković i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević.

Kako RTS saznaje, pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su osam osoba zbog sumnje da su malverzacijama sa izdavanjem u zakup građevinskog zemljišta oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije u iznosu oko 1,3 miliona evra.

Među privedenima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, funkcioner Demokratske stranke Borislav Novaković i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević.

Osumnjičeni su i nekadašnji Novakovićevi saradnici iz Zavoda za izgradnju Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetlana Bajić, kao i generalni direktor Industrije mesa "Matijević" Milan Jozanov i bivši direktor firme "Aleksandar gradnja" Zoran Ćulum.

RTS saznaje da je uhapšen i vlasnik "Aleksandar gradnje" Vojislav Gajić, koji je bio u bekstvu.

Oni su osumnjičeni da su od 2007. do 2010. godine Industriji mesa "Matijević" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona evra i "Aleksandar gradnji" korist od oko 500.000 evra.

Direktor policije Milorad Veljović objasnio je da je osam osoba uhapšeno jer su u Zavodu za izgradnju Novog Sada u dogovoru sa vlasnicima privatnih preduzeća vršile nelegalnu prenamenu građevinskog zemljišta.

"Odgovorna lica u Zavodu za izgradnju Novog Sada u dogovoru sa vlasnicima određenih privatnih preduzeća vršila su prenamenu građevinskog zemljišta koja je omogućavala ovim licima da izgrađuju objekte koji nisu predviđeni na toj lokaciji, a istovremeno povećavaju kvadraturu izgrađenih objekata", rekao je Veljović. 

Veljović je naglasio da je policija delovala isključivo u saradnji sa Višim tužilaštvom u Novom Sadu, što znači da je tužilac bio taj koji je procenio kada su se stekli uslovi za procesuiranje osumnjičenih.

"Na policiju niko nije mogao da vrši pritisak da to treba raditi i policija je u saradnji sa tužilaštvom ovaj predmet danas realizovala, ali to ne znači da je ovim završen ceo posao koji policija obavlja u Novom Sadu", istakao je Veljović.

Pre tri i po meseca uhapšeno je nekoliko nekadašnjih čelnika gradske uprave u Novom Sadu zbog sumnje da su vlasniku "Aleksandar gradnje" Vojslavu Gajiću dozvolili da izgradi hotel koji ima 650 kvadrata više nego što je dozvoljeno.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво