Читај ми!

Odloženo suđenje Ražnatovićevoj

Prvi osnovni sud odložio za 25. novembar suđenje Svetlani Ceci Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću. Ražnatovićeva izostala sa suđenja zbog zdravstvenih problema.

Suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću, zbog optužbi da su pretili direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu za 25. novembar zbog izostanka Ražnatovićeve.

Njen branilac Goran Petronijević rekao je sudu da se Ražnatovićeva ne oseća dobro, da oseća malaksalost i da ne može da stoji na nogama i da je zbog toga smeštena u jednu medicinsku ustanovu.

Sud je naložio odbrani Ražnatovićeve da mu dostavi medicinsku dokumentaciju o razlogu izostanka.

Na današnjem suđenju Ražnatovićeva i Ocokoljić trebalo je da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja.

Tužilaštvo u optužnici nije menjalo kvalifikaciju krivičnog dela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Krajem marta tužilaštvo je odbilo njihov predlog da se slučaj reši oportunitetom, odnosno da odustane od optužbi i da im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe.

Ražnatovićeva i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. godine negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara, ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Ražnatovićeva je u februaru 2012. godine odslužila kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsednik tog kluba 2000. godine, i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

U oktobru joj se nastavlja suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.000 evra, koje je pozajmio njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu.

Pevačica je takođe pozvana da 23. septembra svedoči na suđenju Luki Bojoviću koje će se održati u Okružnom zatvoru.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво