Preuzet Karadžićev laptop

Branilac i brat bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, Sveta Vujačić i Luka Karadžić preuzeli su u MUP-u Srbije njegov laptop.

Laptop je pronađen u torbi na Batajničkom drumu 11. avgusta. 

Stručnjak za kompjutere Angelina Marković, koja je pregledala laptop rekla je novinarima ispred MUP-a Srbije da je utvrđeno da je kompjuter pripadao Karadžiću i da je u periodu između 18. jula i 11. avgusta korišćen u dva navrata.

Markovićeva je precizirala da je kompjuter korišćen 19. jula i 1. avgusta, kada je na njemu, kako je rekla, rađeno čak 10 sati.

"Dubinska analiza, odnosno dubinski foreznički pregled hard diska koji se nalazi u kompjuteru, utvrdiće šta je sve se dešavalo po slojevima sa tim hard diskom od trenutka kada je asambliran hard disk u fabrici do današnjeg dana", rekla je Angelina Marković.

Prema njenim rečima, taj pregled bi trebalo da obavi "neutralna kuća iz inostranstva".

Što se tiče tekstova u kompjuteru, Markovićeva je navela da će samo njihov autor, odnosno Karadžić, moći da potvrdi njihovu autentičnost, odnosno da li je nešto izmenjeno, nedostaje ili je dopisano.

Prema zvaničnom saopštenju, Karadžić je uhapšen 21. jula, dok Karadžić, njegovi branioci i članovi porodice tvrde da je on uhapšen 18. jula. Haškom tribunalu izručen 30. jula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво