Читај ми!

Ispitani svedoci zločina u Dvoru na Uni

Vladimir Vukčević i Mladen Bajić, srpski i hrvatski tužioci za ratne zločine, ispitali u Danskoj pripadnike Unprofora, svedoke zločina nad hendikepiranim Srbima u Dvoru na Uni, u akciji „Oluja".

Tužioci za ratne zločine Srbije i Hrvatske Vladimir Vukčević i Mladen Bajić u okviru zajedničke istrage ispitali su u Kopenhagenu muškarca i ženu, pripadnike bataljona danskog Unprofora o zločinu u Dvoru na Uni, kada je u toku akcije „Oluja" ubijeno između devet i 12 hendikepiranih osoba srpske nacionalnosti.

Danski vojnici tada su bili stacionirani tik uz školu u kojoj je izvršen masakr. Kako saznaje RTS, svedoci nisu identifikovali vojsku koja je počinila zločin, ali su dali podatke koji u budućnosti tome mogu pomoći.

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže da su se on i tužilac Bajić dogovorili o načinima saradnje u vezi sa ovim masakrom, ali i drugim zločinima nad Srbima tokom akcije „Oluja".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво