Dopuna prijave protiv Dulića!

Prijava se odnosi na pribavljanje imovinske koristi "Nuba investu" iz Beograda, a na štetu budžeta Srbije za višemilionske iznose, saznaje RTS.

Tužilac za organizovani kriminal trebalo bi, do sredine nedelje, da dobije od policije i dopunu krivične prijave protiv bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića.

Prijava se odnosi na pribavljanje imovinske koristi "Nuba investu" iz Beograda, a na štetu budžeta Srbije za višemilionske iznose, saznaje RTS.

Prikupljena dokumentacija odnosi se na neuplaćene dažbine u postupku dobijanja rešenja, preduzećima čiji je osnivač  država, među kojima su i "Srbijagas", "Železnica Srbije", "Telekom" i "Elektroprivreda Srbije".

Dulić je Tužilaštvu za organizovani kriminal predao sva tri pasoša koja poseduje: civilni, diplomatski - sa važećom vizom za Kanadu, kao i hrvatski pasoš dobijen 1995. godine. Oni će se, kako saznajemo u Tužilaštvu, koristiti kao dokaz u sudskom postupku.

Kako su mediji ranije preneli, Dulić bi trebalo da, kao član parlamentarne delegacije, naredne sedmice putuje u Kanadu, o čemu odluku sada treba da donese Viši sud u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je u petak, 12. oktobra, u Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dulića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa izdavanjem dozvole firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Optužni predlog podnet je i protiv Dulićevog saradnika u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja Nebojše Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

Dulić je u utorak, 9. oktobra, saslušan u Tužilaštvu posle čega je pušten. U ponedeljak, 8. oktobra, Skupština Srbije mu je ukinula poslanički imunitet na koji se pozvao prilikom pokušaja policije da ga uhapsi u subotu, 6. oktobra.

Oliver Dulić je u više navrata negirao da je zloupotrebio službeni položaj.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво