Читај ми!

Potvrđena presuda Kovačeviću

Apelacioni sud potvrdio presudu Prvog osnovnog suda kojom je odbijena molba Miladina Kovačevića za puštanje na uslovni otpust sa izdržavanja kazne zatvora zbog napada na američkog studenta Brajana Štajnhauera.

Presudu Prvog osnovnog suda kojom je odbijena molba Miladina Kovačevića za puštanje na uslovni otpust potvrdio je i Apelacioni sud u Beogradu. Kovačević je tražio uslovni otpust sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dve godine zbog napada na američkog studenta Brajana Štajnhauera,

Po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje i dao jasne i argumentovane razloge za svoj stav da u konkretnom slučaju nisu ispunjeni zakonski razlozi za otpuštanje Miladina Kovačevića na uslovni otpust.

Dodaje se da se na osnovu podataka dostupnih sudu ne može sa sigurnošću utvrditi da se okrivljeni popravio i da će se na slobodi dobro vladati.

"U konkretnom slučaju može se izvesti zaključak da je proces resocijalizacije zapravo još uvek u toku, te da će se potpuna svrha kažnjavanja ostvariti sa potpuno izdržanom kaznom", navodi se u obrazloženju odluke.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Kovačevića na dve godine i tri meseca 27. oktobra 2010. godine zbog teških telesnih povreda koje je naneo Brajanu Štajnhaueru za vreme studija u SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво