Читај ми!

Ponovljeno suđenje Ražnatovićevoj

Suđenje folk pevačici Svetlani Ražnatović po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bjeljine, koji tvrdi da Ražnjatovićeva duguje 116.063 evra sa kamatama. Tužena se nije pojavila u sudu.

Ponovljeno suđenje folk pevačici Svetlani Ražnatović po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bjeljine počelo je pred Višim sudom u Beogradu. Ražnatovićeva se nije pojavila u sudu, pošto i nije u zakonskoj obavezi da to učini.

Ražnatovićeva inače osporava dug Đurkoviću jer je novac pozjamio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je zimus pravosnažnu presudu kojom je Ražnatovićeva ranije bila obavezana da Đurkoviću isplati dug od 116.063 evra sa kamatom, pošto je usvojio njen zahtev za reviziju i naložio novo suđenje. Najviši sud je upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela.

Podsećajući na odluku VKS, Ražnatovićkin punomoćnik Miša Petrovski predložio je sudu da odbije tužbu kao preuranjenu i prvo utvrdi šta je i koliko nasledila Ražnatovićeva od pokojnog uspruga, odnosno da sačeka da Prvi osnovni sud završi ostavinski postupak i donese pravosnažno rešenje o nasleđivanju kojim bi se utvrdio nasledni deo Arkanove udovice.

Advokat Petrovski se takođe usprotivio predlogu Đurkovićevih punomoćnika da se na deo pevačicine kuće, koja je već pod hipotekom zvog duga prema državi, stavi privremena mera za zabranu raspolaganja, odnosno da joj se zabrani prodaja.

"Svetlana Ražnatović nijednom za 12 godina koliko se vodi ovaj postupak nije pokazala nameru da otuđi ili osujeti izvršenje bilo koje sudske presude. Sve vreme živi na istoj adresi u Ljutice Bogdana sa svojom decom, a svoje obaveze prema državi ispunjava bez dana kašnjenja", ukazao je Petrovski.

Sudija Jelena Kilibarda rekla je da će sud o privremenoj meri odlučiti naknadno i da će do sledećeg suđenja koje je zakazala za 13. novembar pribaviti informacije iz postupka o raspodeli Arkanove zaostavštine.

Ovaj proces je inače bio je u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela Ražnatovićkine kuće radi namirenja duga prema Đurkoviću, ali je krajem januara postupak izvršenja obustavljen pošto je VKS presudu ukinuo i naložio novo suđenje.

Kuća Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana je pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će uplatiti državi još 500.000 evra, od milion i po koliko joj je presudom određena novčana kazna zbog protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera kluba "Obilić" na čijem je čelu bila.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući u ulici Ljutice Bogdana izdržala kaznu kućnog zatvora na koju je, posle sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera 10 fudbalera "Obilića" i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Državi duguje još 500.000 evra, pošto je milion evra od kazne uplatila.

Ražnatovićeva će na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda sesti u petak 8. juna, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vređanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku fudbalskog kluba "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво