Читај ми!

Šešelj u bolnici

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prebačen je iz pritvorske jedinice u Sheveningenu u bolnicu Lajden u Hagu. Prema navodima lekara, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopšteno iz SRS-a.

Srpska radikalna stranka saopštila je da je predsednik te stranke Vojislav Šešelj prebačen iz pritvorske jedinice u bolnicu Lajden u Hagu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, prenosi agencija Beta.

"U Haškom tribunalu saopštili su da je njegovo stanje stabilno, što je potvrdio i lekar u bolnici", navodi se u saopštenju i precizira da je Šešelj u bolnicu prebačen prošle noći.

Ne navodi se zbog kojih je konkretnih zdravstvenih tegoba Šešelj hospitalizovan.

Radikali ocenjuju da je na pogoršanje Šešeljevog zdravstvenog stanja uticalo "tendenciozno i svakodnevno kršenje njegovih osnovnih ljudskih i procesnih prava", koje, kako se navodi u saopštenju, postaje sve drastičnije kako se bliži izvođenje završnih reči u martu.

"Očigledno je da Haški tribunal nema izlaznu strategiju, jer Tužilaštvo nije dokazalo nijednu tačku optužnice i zato je spreman na sve kako bi onemogućio Vojislava Šešelja da iznese završnu reč, pa i da mu svesno ugrozi život", ukazuju iz SRS-a.

SRS, takođe, ocenjuje i da "Haški tribunal namerno pojačava pritisak na Šešelja prekidom privilegovane komunikacije sa pravnim savetnicima i onemogućavanjem odbrane, uskraćivanjem poseta prijatelja i daljim odugovlačenjem procesa koje je nezabeleženo u međunarodnom javnom pravu".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво