Читај ми!

Branilac: Radulović trgovao đubrivom, a ne drogom

U nastavku suđenja Šarićevoj grupi, advokat Rodoljuba Radulovića zatražio je da se iz spisa predmeta izdvoji poruka nađena u telefonu njegovog klijenta koja, kako tvrdi, nema veze sa drogom, nego sa trgovinom đubrivom.

Suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu nastavljeno je izvođenjem dokaza Tužilaštva za organizovani kriminal.

Branilac Rodoljuba Radulovića, poznatog kao Miša Banana, advokat Velislav Milisavljević tražio je na početku današnjeg suđenja da se iz spisa predmeta izdvoji poruka nađena u Radulovićevom telefonu iz 2007. godine jer on nije optužen za taj period, kao i da, kako je tvrdio advokat, poruka nema veze sa drogom.

Advokat Milisavljević je insistirao da se zbog javnosti ukaže da se poruka koju je Raduloviću poslao menadžer crnogorskog preduzeća "Sia mont" za kupoprodaju brodova Vladislav Lado Vuković samo jedna od 75 poruka koje su od njega stigle na Radulovićev telefon, kao i jedna od ukupno 351 poruke u telefonu.

"Radilo se o poslu sa prometom đubriva, a ne o drogi", tvrdio je Radulovićev branilac.

Tužilaštvo pak tvrdi da je poruke slao optuženi Draško Vuković, sada svedok saradnik u tom procesu.

Sudija Siniša Petrović rekao je da će sudsko veće prilikom ocene dokaza ceniti pojedinačno da li je svaki dokaz pribavljen na zakonit ili nezakonit način.

Pred Većem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu pregledana je i dokumentacija koju je srpsko tužilaštvo dobilo od italijanskog, u kojoj su naredbe o praćenju i prisluškivanju Milana Puljarevića protiv koga se zbog droge postupak vodi u Italiji.

Po optužnici srpskog tužilaštva za organizovani kriminal, italijanska policija je nakon praćenja, na putu ka Milanu u blizini mesta Lođi, oktobra 2008. godine u akciji "Loptica" uhapsila Puljarevića u čijem je "mercedesu" nađeno 100 kilograma kokaina.

Po navopdima optužnice, prodaju te droge je ugovorio optuženi Milan Milovac, a po uputstvima Darka Šarića.

Okrivljeni Milovac koji je bio "zadužen za Italiju" je u bekstvu, a za njega je svedok-saradnik rekao da je zaradio 600.000 evra od prodaje droge.

Šarić se predao srpskom pravosuđu posle četiri i po godine skrivanja 18. aprila. Još nije izneo odbranu, samo je kratko negirao krivicu prilikom prvog pojavljivanja 24. marta, tvrdeći da droga nije njegova.

Osim ovog procesa sudi mu se i za pranje para u Srbiji, a to suđenje nastavlja se 14. maja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво