Читај ми!

Đuriću određeno zadržavanje

Vlasniku "Zekstre" i predsedniku FK "Partizan" Draganu Đuriću, posle saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, određeno zadržavanje do 48 sati. Đurić saslušan povodom krivične prijave u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda".

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je vlasniku "Zekstre" i predsedniku FK "Partizan" Draganu Đuriću određeno zadržavanje do 48 sati nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda".

Radisavljević kaže i da je Tužilaštvo predložilo da se Đuriću odredi pritvor, a o tom predlogu odluku bi danas ili sutra trebalo da donese sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Tužilac je napomenuo da je Tužilaštvo nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Đurića u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda".

I premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je Đuriću određeno zadržavanje do 48 sati, navodeći da je to još jedna potvrda da niko neće imati privilegije zbog toga što nekog poznaje ili ne poznaje.

"On nije bio po pozivu policije, nego Tužilaštva, ali to je još jedna potvrda da niko sigurno neće imati privilegije jer nekog poznaje ili ne poznaje", rekao je Dačić novinarima na manifestaciji "Beograd najmlađima".

Premijer je ukazao na to da će sudstvo raditi svoj posao.

Krivična prijava protiv Đurića podneta je 27. decembra 2013. godine.

Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija "Zekstra".

To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

U "Partizanu" zatečeni zadržavanjem Đurića 

Potpredsednik Fudbalskog kluba "Partizan" Duško Jovanović rekao je da su svi u klubu zatečeni privođenjem predsednika crno-belih Dragana Đurića.

"Ne znam šta da vam kažem. Bili ste danas na početku priprema? Nama je to osnovni cilj, prioritet. Predstavili smo novog trenera, nove igrače, cilj nam je da osvojimo titulu. Bez obzira na sve što se dešava, 'Partizan' je veliki klub i nas ništa ne može da poremeti. Moramo da guramo ka tom cilju", rekao je Jovanović za agenciju Beta.

Đurić danas nije bio na početku priprema kluba za prolećni deo sezone. Jovanović je rekao da je Đurić bio u Sportskom centru "Teleoptik" do pola sata pre dolaska novinara.

"Svi smo zatečeni, sigurno ćemo raspravljati o tome, imaćemo konferenciju za novinare ili saopštenje, informisaćemo javnost. Svi (članovi uprave kluba) smo se čuli međusobno, svesni smo u kojoj smo situaciji, ali mi imamo dobro organizovan klub, dobru hijerarhiju, klub može da funkcioniše", rekao je Jovanović.

Drugi potpredsednik "Partizana" Mile Jovičić nije želeo da komentariše privođenje Dragana Đurića.

"Sutra ćete imati zvaničan stav kluba", rekao je kratko Jovičić agenciji Beta

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво