Sa "dina" karticom u inostranstvo

Plaćanje i podizanje gotovine na bankomatima u inostranstvu nacionalnom "dina" karticom, od 1. novembra, biće moguće i u inostranstvu, zahvaljujući ugovoru Narodne banke Srbije i američke kompanije "Diskaveri".

Od 1. novembra, nacionalnom "dina" karticom moguće je plaćanje i podizanje gotovine na bankomatima u inostranstvu.

To je rezultat ugovora Narodne banke Srbije i jedne od najvećih kompanija u toj oblasti, američkog "Diskaverija", u čijem sastavu posluje i Dajners sistem.

Direktor u Narodnoj banci Andrej Gruden rekao je za RTS, da je u Srbiji do sada izdato 2,5 miliona "dina" i "post" kartica, koji na poleđini imaju znak "dina", a godišnje, samo preko mobilnih aparata, tom karticom se obavi milion plaćanja.

Da bi mogli da koriste "dina" karticu u inostranstvu, od 1. novembra, građani će na šalterima banaka morati da izvade novu kreditnu karticu, koja, uz znak "dina", na poleđini mora da ima i znak "Diskaverija" i Dajners kluba sa odgovarajućom zaštitom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво