Različite cene "puntovog" servisa

Od kada je počeo da se proizvodi u Kragujevcu, "punta" je kupilo više od 20.000 građana Srbije. Cene u ovlašćenim servisima nisu iste, a iz "Fijata" upozoravaju da su servisi u obavezi da koriste samo originalne rezervne delove.

Oni koji su pre godinu dana želeli da kupe novi punto, morali su najpre da se upišu na spisak, sačekaju da se automobil proizvede i onda ga preuzmu. Ceo postupak trajao je i više od mesec dana. Danas se na novi automobil najduže čeka desetak dana, i to ako kupac insistira na određenoj boji.

"Ne možemo da napravimo pravo poređenje sa prošlom godinom, jer smo tada napravili svetski rekord u prodaji, osvojivši 54 odsto tržišta Srbije. I pored krize ostvarujemo dobre rezultate, mesečno prodajemo od 1.200 do 1.400 vozila", rekao je Đuzepe Zakarija iz kompanije "Fijat automobili Srbija".

A one koji su "punta" kupili prošle godine u ovo vreme, sada čeka redovan servis.

Iako bi logično bilo da u ovlašćenim servisima cene budu slične, pokazalo se da to baš i nije tako. Primera radi, servis na Novom Beogradu i u Kragujevcu košta 2.500 dinara manje nego na Voždovcu.

A ukoliko vas put nanese u Pančevo i servisiranje obavite tamo možete da uštedite dodatnih 500 dinara.

Nikola Milošević iz Auto kuće Voždovac kaže da, ipak, treba voditi računa gde se obavlja servis i koji se delovi ugrađuju." Ako se ustanovi da  deo koji je ugrađen nije original, automatski se isključujete iz garancije", kaže Milošević.

"Cenovna politika svakog servisera i distributera je nezavisna", naglašava Mihajlo Stepanović iz kompanije "Delta auto moto", i dodaje da oni uvažavaju preporuke koje su im dostavljene.

Anketa je pokazala da je levi retrovizor i do tri puta jeftiniji u Kragujevcu nego u Beogradu i Pančevu. Ako zadnji brisač budete menjali u servisu na Voždovcu trebaće vam dve do tri hiljade dinara više nego da to radite na Novom Beogradu, u Pančevu ili Kragujevcu.

Prema rečima Đure Pivaševića iz pančevačkog "Autoremonta", zajednička cena usluga popravke nije definisana, pa se formira zavisno od okruženja i platežne moći stanovništva.

Nikola Pantović iz kragujevačkog Arena motorsa naglašava, da osim cene, neophodna je i velika efikasnost u radu, jer im klijenti stižu i iz udaljenih gradova.

Ovlašćeni servisi su u obavezi da koriste isključivo originalne rezervne delove, kažu u kompaniji "Fijat automobilima Srbije" i dodaju da su razlike u cenama moguće, ali u minimalno.

Za vlasnike automobila najvažnije je da vozilo servisiraju kod onih koji imaju "Fijatovu" licencu, kako ne bi izgubili granciju.

Inače, pre nego što odlučite gde ćete voziti svoj automobil, najbolje bi bilo da se o cenama raspitate telefonom. Možda će vam trebati malo više vremena da dođete do servisa, ali ćete i pored troškova za gorivo uštedeti nešto novca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво