Porasla vrednost akcija

Na vest o hapšenju Radovana Karadžića reagovala je i Beogradska berza. Akcije 15 najvrednijih kompanija porasle su ukupno 2,11 odsto, što je najveći rast u poslednjih mesec i po dana.

Od početka juna berza je samo tri puta bila u plusu, i to manje od jednog procenta.

I pored toga što je dan okončan rastom akcija, na berzi se slabo trgovalo, tako da obim prometa ne oslikava preterani optimizam investitora.

Ukupan promet akcija srpskih preduzeća iznosio je nešto iznad 390 miliona dinara, što je skoro četiri puta više od jučerašnjeg prometa.

Najveći skok cene akcija zabeležio je Veterinarski zavod iz Subotice, koji je proteklih nekoliko dana često bio na listi gubitnika.

Akcije tog preduzeća od danas su skuplje za 10,29 odsto i vrede 1.500 dinara.

"Čačanska banka" takođe je u fazi oporavka, jer je njena pojedinačna hartija poskupela za 8,21 odsto i košta 50.000 dinara.

Na listi dobitnika su još i tri beogradske firme, "Meser Tehnogas" sa porastom od 8,01 odsto, "Energoprojekt holding" sa 7,50 odsto i "Imlek" sa 5,88 odsto poskupljenja.

Najveći promet na berzi ostvarila je AIK banka iz Niša, koja je u 34 transakcije ostvarila ukupan promet od 24,2 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво