Читај ми!

NBS priprema set mera u vezi sa povećanjem naknada banaka

Narodna banka Srbije priprema set mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije imajući u vidu odluke i najave pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima, saopštila je danas centralna banka.

Mere će biti usvojene na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora NBS koja se održava 11. avgusta, najavila je Narodna banka Srbije.

"Narodna banka Srbije priprema set mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije imajući u vidu odluke i najave pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima", saopštila je centralna banka. 

Kako je navedeno, donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata o čijim detaljima se NBS ne oglašava pre nego što te odluke donese. 

O svim detaljima seta mera, javnost će ubrzo biti obaveštena, saopšteno je iz NBS.

Narodna banka Srbije još jednom ponavlja da očekuje od banaka u Srbiji da sprovode održivu i odgovornu poslovnu politiku, zasnovanu na principima zdrave konkurencije, koja podrazumeva unapređivanje depozitnih poslova i očuvanje, odnosno uvećanje baze deponenata i klijenata.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво