Читај ми!

Struja poskupljuje od 1. septembra

Od 1. septembra prosečna cena kilovat-sata za domaćinstva i male kupce biće uvećana za 6,5 odsto bez PDV-a, saznaje RTS.

Sa poskupljenjem od 1. septembra prosečna cena kilovat-sata biće 8,144 dinara veća od postojeće cene, a prvi računi sa novom cenom stići će u oktobru.

Poskupljenje struje odobrila je Agencija za energetiku.

"Na zahtev Javnog preduzeća EPS Beograd, Savet Agencije za energetiku je na današnjoj sednici dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje", saopšteno je iz Agencije.

Kako se navodi, prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama – domaćinstva i mali kupci – utvrđena je na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju ovim kupcima.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da poskupljenje struje neće ugroziti životni standard građana, čak ni onih najsiromašnijih.

Rekao je da država želi da najveći teret krize preuzme na sebe i dodao da je sada cena struje na berzi oko 540 evra po megavat-satu, dok je kod nas za građane gotovo 14 puta manja.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво