Читај ми!

Zrenjanin, italijanske fabrike uz modernizaciju povećavaju i broj zaposlenih

Svih šest investitora iz Italije koji posluju u Zrenjaninu ostvarili su u proteklom periodu rast proizvodnje i povećanje broja zaposlenih. Kompanija GLM RS je 2017. imala 19 radnika, a danas 92 koji rade u tri smene, a modernizacija nije negativno uticala na broj zaposlenih.

U lancu proizvodnje i isporuke delova za automobilsku industriju ne sme biti zastoja, a da bi ispunili stroge standarde u kompaniji GLM RS iz Zrenjanina su uložili u nove mašine. Za rad na jednoj takvoj visokosofisticiranoj mašini Aleksa Mijatović je prošao i dodatnu obuku.

"Lično bio sam u Italiji firma mi je pružila to da idem na obuku u Italiju što se tiče ove mašine. To je CNC mašina, samostalni robot koji radi ono što mu se zada i radi se serijska proizvodnja," napomenuo je radnik Aleksa Mijatović.

Italijanski investitor je po dolasku u Zrenjanin zakupio 4.100 kvadrata pogona bivše kompanije Minel. Proširili su se u međuvremenu za još 2.900 kvadrata.

"Prošle godine smo investirali dva i po miliona eura u potpuno automatske i moderne mašine i robote iz serije 4-0. Gde su one sve povezane na internet sa proizvođačima, što se tiče servisa nema potrebe da dolazi serviser nego sve se to vidi direktno preko ekrana," rekao je Rade Berbakov, direktor "GLM RS"

I dok za braunfild infesticije postoji osam lokacija u grasu koje se nude, za grinfild investicije u Zrenjaninu trenutno nema dovoljno prostora.

"Imamo tri pisma o namerama za kupovinu zemljišta u našim industrijskim zonama. Ono što nama preostaje je opremanje industrijskih zona. Naše dve industrijske zone su kompletno popunjene, nemamo dovoljno mesta. Ostaje da tražimo novac za opremanje postojećih industrijskih zona na koje smo se proširili," istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Kompanija GLM RS odskora sarađuje i sa kompanijama na tritoriji Srbije, isporučuje delove za nemački Bojsen u Subotici.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво