Читај ми!

Er Srbija uvodi dodatne letove do Istanbula, Turkiš erlajns raspoređuje širokotrupne avione

Er Srbija, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkiš erlajns, nacionalna avio-kompanija Turske, najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju, koji je zvanično potpisan u Dohi tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, saopšteno je iz "Er Srbije".

Memorandum o razumevanju potpisan je u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije - Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.

"Turkiš erlajns" i "Er Srbija" će nastaviti da istražuju dalje mogućnosti komercijalne saradnje, što bi moglo da dovede i do zajedničkog ulaganja, kako bi obe kompanije ponudile konkurentnije i isplativije avio-usluge između Turske i Srbije, poboljšale kvalitet usluga koje se trenutno nude, ali i proširile ponudu i benefite za sve putnike, navedeno je u saopštenju.

U sklopu proširenja saradnje, počev od jula, "Er Srbija" će uvesti dodatne letove na liniji Beograd-Istanbul, kojih će biti 10 nedeljno, dok će "Turkiš erlajns" raspoređivati širokotrupne avione na toj ruti dva puta nedeljno.

U okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije cće pregovarati o jačanju postojecće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete (Frequent Flyer Program), dok će razvijati opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

"Drago nam je što dodatno jačamo dobre odnose i saradnju sa 'Turkiš erlajnsom'. Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da će 'Er Srbija' i 'Turkiš erlajns' nastaviti da nalaze nove komercijalne mogućnosti za stvaranje efikasnih i obostrano korisnih odnosa, gde razmatramo i opciju udruživanja resursa kako bismo postigli bolju povezanost i ponudu za naše korisnike kroz zajednička ulaganja u usluge između Srbije i Turske. Na ovaj način doprinosimo i daljem unapređenju odnosa između naše dve države, a u interesu korisnika i zajednica u obe zemlje", rekao je Jirži Marek, generalni direktor "Er Srbije".

Generalni direktor kompanije "Turkiš erlajns" Bilal Ekši rekao je da, kada se danas razmatra globalna mreža, vidi se koliko je važan razvoj partnerstva u globalnoj avio-industriji.

"Unapređenje bilateralnih odnosa između naših zemalja i saradnje kroz naše mreže su od suštinskog značaja za nas, naročito nakon pandemije. S tim u vezi, sa zadovoljstvom smo potpisali ovaj Memorandum o razumevanju sa 'Er Srbijom', kako bismo istražili mogućnosti poboljšane saradnje i dalje pregovarali o proširenju našeg postojećeg partnerstva. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Jiržiju Mareku i njegovom timu na kontinuiranoj podršci u našim zajedničkim aktivnostima, koje će dodatno doprineti unapređenju odnosa između naših avio-kompanija, država i zajednica", rekao je Bilal Ekši.

Šta nude zajednički letovi

Dve avio-kompanije su kroz dosadašnju saradnju usvojile i više puta unapređivale kod-šer sporazum za letove do destinacija u okviru mreža "Er Srbije" i "Turkiš erlajnsa".

Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje.

Pored toga, "Er Srbija" je dodala svoj JU kod na letove "Anadolu džeta", podružnice "Turkiš erlajnsa", između turske prestonice Ankare i glavnog grada Srbije Beograda.

U isto vreme, "Turkiš erlajns" dodao je svoj TK kod na letove "Er Srbije" između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži "Turkiš erlajnsa".

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra "Er Srbije".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво