Читај ми!

Američki IT gigant "Orakl" u Kragujevcu otvorio regionalni centar za jugoistočnu Evropu

Korporacija "Orakl", globalni IT gigant, otvorila je svoj prvi regionalni centar za jugoistočnu Evropu, u Državnom data centru u Kragujevcu. Potpisivanjem ugovora sa najvećom kompanijom za poslovne softvere, istaknuto je da se Srbija pozicionira kao regionalni IT lider.

Osnivanjem prvog regionalnog centra "Orakla" van Evropske unije, Kragujevac i Srbija staju rame uz rame sa Londonom, Frankfurtom i Milanom. Investicija tog IT giganta u regionalno čvorište u Državnom data centru vredna je desetine miliona evra. Orakl je za početak zakupio prostor za 120 rek-ormana, uz mogućnost da se on utrostruči.

Kenet Johansen, potpredsednik "Orakla" za klaud tehnologije i regionalni direktor za severnu i istočnu Evropu, kaže da će formirati platformu za zdravstveni sektor, elektronsku upravu, digitalizaciju, a moći će da je koriste i privatne kompanije u Srbiji.

Sklapanje partnerstva sa "Oraklom" pokazatelj je da je Srbija dobar i pouzdan patner, koji pruža podršku američkim kompanijama da investiraju u Srbiji.

Za Vladu, to je kruna dosadašnjeg rada u IT industriji i dokaz domaće pameti i kreativnosti.

Ana Brnabić, predsednica Vlade u tehničkom mandatu, očekuje da će izvoz usluga informacionog i komunikacionog sektora iz Srbije u ovoj godini premašiti dosadašnje rekorde.

Najavljuje i početak rada druge zgrade u državnom Data centru i izgradnju još jednog objekta za komercijalne korisnike.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво