Читај ми!

Na kontrolnoj tabli na Voždovcu prati se izdavanje fiskalnih računa u realnom vremenu

U Poreskoj upravi je predstavljen kontrolni cetar, koji omogućava pretragu fiskalnih računa sa teritorije cele Srbije, u realnom vremenu.

U novom Kontrolnom centru Poreske uprave u filijali na Voždovcu, može direktno da se prati poslovanje svih poreskih obveznika koje obuhvata novi sistem e-fiskalizacije.

Kontrolna tabla, između ostalog, pokazuje podatke koliko je obveznika fiskalizacije prešlo na novi model, koliko je njih prijavilo poslovne prostorije, koliko njih je dobilo bezbednosni element, koliko je naručilo bezbednosni element, ali ga još nije podiglo...

Moguće je takođe pratiti i koliki ko ima promet po danu, nedelji, mesecu, a preko grafikona može da se prati i dinamika izdavanja računa - kada je najmanji promet, a kada najveći.

Mali je istakao da je Kontrolni centar mozak Poreske uprave, koji pruža potpuni uvid u promet obveznika fiskalizacije, u šta se uverio i proverom jednog fiskalnog računa.

"Veoma sam zadovoljan ovim što smo videli u Kontrolnom centru Poreske uprave, koji je vezan za novi sistem e-fiskalizacije. Cela Srbija je kao na dlanu, možemo da pratimo sve poreske obveznike i njihove promete u realnom vremenu. To je upravo ono što smo želeli da postignemo kako bi uveli red u sistem fiskalizacije. Ovo je mozak cele operacije koja se zove e-fiskalizacija", rekao je Mali.

Napomenuo je da Poreska uprava sada ima uvid u promet i po kategorijama, odnosno delatnostima.

Ocenio je da je novi model fiskalizacije ključna poluga u borbi protiv sive ekonomije, koja je štetna za državu, privredu, i za građane.

Novi Kontrolni centar obišla je i direktorka Poreske uprave Dragana Marković koja je napomenula da će pogled PU od 1. maja biti potpuniji, kada će biti u prilici da na velikim ekranima vide sve prodajne objekte u Srbiji u realnom vremenu.

"Poreska uprava je dobila moćan alat koji omogućuje napredniju analizu rizika, gde će inspektori u kancelarijama imati potpuni uvid u dešavanja u prodajnim objektima širom Srbije. Nakon toga, radiće se različite vrste analiza, a inspektori će ići u ciljane kontrole sa velikim brojem informacija o poreskim obvezniku i prodajnom mestu koji je predmet kontrole", rekla je Drgana Marković.

 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво