Читај ми!

"Simpo" se širi na albansko tržište, cilj opremanje hotela

Srpska privreda na sajmu u Tirani nastupa 16 godina, a svaka druga firma učesnica sajmova danas posluje sa albanskim partnerima. Među izlagačima na sajmu u Tirani je i kompanija "Simpo" iz Vranja. Menadžer prodaje "Simpa" Filip Stojiljković kaže za RTS da im je cilj proširenje prodajnog kapaciteta na teritoriji Albanije, kao i pronalaženje što većeg broja hotelijera, jer je turizam u Albaniji u razvoju.

Filip Stojiljković navodi da je "Simpo" 2018. godine već izlagao na ovom sajmu zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

"Tada smo probili led u Albaniji i nastavljamo trend i ove godine. Naš cilj je proširenje prodajnog kapaciteta na teritoriji Albanije, kao i pronalaženje što većeg broja hotelijera, jer je turizam u Albaniji u progresiji", dodaje Stojiljković.

Navodi da su na sajmu 2018. godine dogovorili saradnju sa nekoliko kupaca kojima je plasirana roba iz redovnog asortimana.

"Imali smo par manjih opremanja što za naše kapacitete proizvodne nije dovoljno svakako, zbog toga smo i ove godine tu da proširimo i nađemo još neke kupce", naglašava Stojiljković.

Naglašava da su prioriteti njihovog pojavljivanja na sajmu u Tirani pronalaženje novih kupaca, plasiranje robe postojećim i nalaženje što više hotela i apartmana kojima su potrebna opremanja.

Kada je reč o kompaniji "Simpo", koja je u bivšoj Jugoslaviji važila za giganta drvne industrije, Stojiljković kaže da su taj status zadržali i danas i da su povećali kapacitete.

"Trudimo se da što više pokrijemo tržište kako u regionu tako i u celoj Evropi. Prisutni smo i u Švajcarskoj i u Nemačkoj, a radimo i Austriju. Trenutno aktuelni poslovi su na opremanju stambenih jedinica u Belorusiji", dodaje Stojiljković.

Ističe da su otvorili novi fabriku u Zubinom Potoku gde je zaposleno 70 radnika.

"Kapacitet proizvodnje tapetarskih proizvoda u Vranju nam je preoptrećen, pa smo morali deo prozvodnje da prebacimo u našu fabriku u Zubinom Potoku", dodaje on.

Navodi da je konkurencija sve veća u celoj Srbiji, ali i u samom Vranju.

"Uspevamo da se izborimo sa konkurencijom kako kvalitetom, tako i profesionalnošću i dizajnom i zbog toga smo i bolji i opstajemo i na tržištu", kaže Stojiljković.

Robna razmena Srbije i Albanije stalno raste, uprkos pandemiji. Tokom devet meseci ove godine zabeleženo je povećanje robne razmene za 28 odsto u odnosu na isti period prošle. Pre osam godina robna razmena bila je 100 miliona evra, a do kraja ove očekuje sa da bude 300 miliona evra.

Na sajmu u Tirani pored preduzeća iz Srbije nastupaju i firme iz Grčke, Italije, Turske i Kine.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво