Читај ми!

Radinac dobija automatsku mernu stanicu za praćenje kvaliteta vazduha

"HBIS grupa" Srbija je, u cilju boljeg monitoringa kvaliteta vazduha i tačnog izveštavanja građana i drugih zainteresovanih strana, u dogovoru sa Agencijom za zaštitu životne sredine, donela odluku da kupi i donira Agenciji automatsku mernu stanicu.

Nakon pregleda svih zahteva i specifikacija koje ovakva automatska merna stanica mora da ispuni, na osnovu zakonske regulative i standarda Agencije, nova stanica će biti kompatibilna sa postojećom mernom mrežom Agencije.

"HBIS grupa" Srbija je sprovela nabavku i izabrala stanicu koja u svemu odgovara postavljenim zahtevima. Automatska merna stanica biće, po odluci Agencije, postavljena u selu Radinac i to najkasnije u naredna četiri meseca.

Pozitivni efekti na očuvanje zaštite životne sredine tek se očekuju u narednim mesecima u "HBIS grupa" Srbija, a razlog tome su kapitalni investicioni projekti koji su u završnoj fazi.

Od projekata za očuvanje energije i unapređenje zaštite životne sredine, na Novoj agloliniji, Koračnoj peći i Rezervoaru za visokopećni gas se radi punom parom, dok je Konvertor broj 2 na Čeličani završen još prošle godine.

Nova postrojenja su opremljena naprednom i sofisticiranom opremom, pa tako Projekat ekološke konstrukcije sistema tretiranja sirovina (Nova aglolinija) ima izuzetno dobar sistem trostrukog otprašivanja, koji sadrži elektrostatičke i vrećaste filtere i odsumporavanje gasova, kao novinu.

Kada nova postrojenja budu pokrenuta, tokom čitave 2022. godine moći će da se prate pozitivni efekti njihovog rada.

Trenutno stručnjaci iz Kine obučavaju zaposlene za rad na ova tri najveća postrojenja, što govori o temeljitom i ozbiljnom pristupu i "HBIS grupa" i kompanije "HBIS Srbija".

"Uhodavanje, kvalitet rada sa novom tehnologijom i bezbednost svih zaposlenih i lokalne zajednice je imperativ kompanije HBIS u ovim finalnim poslovima. Nova postrojenja, u koja je uloženo preko 300 miliona evra, tek su početak sveukupnog napretka u oblasti zaštite životne sredine u železari u Smederevu", navodi se u saopštenju kompanije "HBIS Srbija".

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво