Читај ми!

Za projekat "Čista Srbija" četiri milijarde evra, Mionica prva gradi komunalnu infrastrukturu

Krećemo sa projektom "Čista Srbija" i u narednih pet godina uložićemo četiri milijarde evra u izgradnju kanalizacione infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministar Momirović je, u naselju Jasenje, sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem i direktorom kompanije CRBC Džang Sjaojuenom prisustvovao početku izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 19 kilometara i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Mionica i Banji Vrujci, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

"Za mene lično ovakvi projekti su apsolutni prioritet. Mi već godinu dana vredno radimo kako bi sve bilo isprojektovano, a u narednih mesec dana krećemo sa radovima u još šesnaest lokalnih samouprava", rekao je Momirović.

Dodao je da će se samo u Mionici izgraditi 10,5 kilometara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

"U Banji Vrujci izgradićemo 8,5 kilometara kanalizacione infrastrukture i jedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, što će doprineti novim investicijama i širenju turizma u banji", rekao je Momirović.

Investiciju u novu kanalizacionu mrežu koja će obuhvatiti ukupno 22 naselja finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa 1,2 milijarde dinara, a gradi kineska kompanija CRBC.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво