Tekuća budžetska rezerva za kovid, Grad Beograd, Hilandar i KiM

Vlada Srbije rasporedila je ukupno više od 900 miliona dinara tekuće budžetske rezerve, kroz pet rešenja, za hitne potrebe - za borbu protiv kovida 19, obnovu Hiladara i likvidnost Grada Beograda i pomoć građanima u ruralnim sredinama na KiM, navodi se u odlukama objavljenim u Službenom glasniku.

Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije opredeljeno je 185,5 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za naknadu troškova uspostavljanja i rada privremenih kovid bolnica, ishrane i smeštaja zdravstvenih radnika.

Ministarstvu kulture i informisanja raspoređeno je 280 miliona dinara za obnovu manastirskog kompleksa manastira Hilandar.

Gradu Beogradu namenjeno je 360 miliona dinara za izvršavanja obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku donošenja budžeta, a mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.

Za naknadu troškova sprovođenja mera dezinfekcije protiv zarazne bolesti kovid 19 opredeljeno je 88,3 miliona dinara za Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

Kancelariji za Kosovo i Metohiju namenjeno je 25 miliona dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za angažovanje lica za obilazak svih građana u ruralnim sredinama Kosova i Metohije.

Cilj obilaska je pružanja pomoći nošenja osnovnih životnih namirnica starim i nepokretnim licima i upoznavanje sa merama zaštite i prevencije protiv kovida.

 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво