Читај ми!

Do početnog kapitala na alternativni način – digitalna platforma privlači ulagače iz celog sveta

Bankarska akademija, Udruženje banaka i Komercijalna banka organizovali su hakaton na temu kraudfanding platforme "I novac i ja". Poenta samog takmičenja je kako napraviti platformu koja će predstavljati medijatora između projektanata sa jedne strane i investitora sa druge strane.

Članovi pobedničkog tima Stefan Delić i Miloš Rajković su, gostujući u Jutarnjem programu, naveli da su pokušali da naprave digitalnu platformu koja će biti inovativna.

Ključ je dobra ideja, a kreatori koriste snagu zajednice i početni kapital obezbeđuju onlajn kampanjama koje privlače ulagače iz celog sveta. Takvo alternativno finansiranje otvara radna mesta, zapošljava mlade, širi novu tehnologiju i afirmiše ekonomiju koja radi za ljude.

Pored Stefana i Miloša tim su činili i Hiden Leaf, Filip Radosavljević i Daniel Fazlijević.

Prva faza takmičenja je bila onlajn i 17 timova je pravilo svoje prezentacije, razarđivalo biznis ideju u roku od 10 minuta. Nakon što je žiri odabrao uži broj timova i drugoj fazi od 48 sati su razrađivali ideje.

Ocenjivali su ih pripadnici IT sektora iz Bankarske akademije, Udruženja banaka i Komercijalne banke i vrsni stručnjaci iz oblasti finansija.

Članovi pobedničkog tima su i članovi kraudfanding inkubatora.

"Od organizatora takmičenja trebali bi da dobijemo podršku plasiranja same platforme na tržište odnosno dalju razradu i stvaranje konkretnog konceptualnog rešenja koje je u potpunosti funkcionalno", kaže Stefan Delić.

Apeluje na sve ljude da pokušaju da steknu nova znanja koja se tiču finansiranja, istraže same platforme koje su dostupne. 

"Svi ljudi koji su zainteresovani da pokrenu neki biznis neka izbace ideju na kraudfanding platformu, sigurno je da će ako je ideja dobra dobiti sredstva da pokrenu biznis", poruka je pobedničkog tima.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво